25 mai 2011 | 14:10

Opera Mini ajunge la 6.0 – imbratiseaza iPad-ul

ACTUALITATE
Opera Mini ajunge la 6.0 - imbratiseaza iPad-ul

Chiar daca Apple a reusit sa creeze un monopol destul de solid in ceea ce priveste utilizarea browser-ului Safari pe dispozitivele portabile ale companiei, Opera Software mai incearca o data marea cu degetul cu o noua versiune. Daca Opera Mini nu a reprezentat un succes rasunator pentru utilizatorii de iPhone, cu versiunea 6.0 situatia s-a schimbat destul de mult.

iPad Opera

Interfata este mult mai curata, permite deschiderea de noi tab-uri in fundal – fara sa va afecteze ce se intampla in fata, va permite sa postati pe Twitter sau Facebook un website interesant – fara sa parasiti aplicatia, si se potriveste perfect si cu toate versiunile de dimensiunile de ecran create de Apple pentru portabile.

Daca in prima versiune erau cateva probleme legate de timpul de raspuns la pinch si zoom, acestea aproape ca au disparut complet. Daca navigati foarte des pe pagini in chineza, araba sau vitnameza, cu noua versiune nu veti mai intampina probleme la afisarea literelor non latine.

In ceea ce priveste utilizarea, noua versiune de Opera se misca vizibil mai bine, iar tinand cont ca integreaza un pachet de functii cat mai complex, faptul ca este gratis se traduce in bani.