OmniVision lanseaza un nou senzor – varianta SLIM

OmniVision lanseaza un nou senzor - varianta SLIM

Omnivision OV5690, Omnivision sensorChiar daca Apple a renuntat la utilizarea senzorilor foto/video produsi de OmniVision, compania nu renunta la a impresiona posibili dezvoltatorii de portabile, indiferent care ar putea fi acestia. Ca urmare, in aceste zile OmniVision a anuntat un senzor de 5 megapixeli, intitulat OV5690.

Pe langa faptul ca dispozitivele care vor implementa noul senzor vor fi capabile de fotografii la rezolutia mai sus mentionata, noul senzor CMOS va fi capabil si de inregistrari video Full HD, cu un numar de 30 cadre pe secunda, sau 720p cu un numar dublu de cadre pe secunda, ideal pentru secventele mai rapide. In ceea ce priveste arhitectura folosita in acest nou senzor, OmniVision va avea tehnologia proprietara OmniBSI, ajunsa la a doua generatie.

Un alt aspect important al acestui nou senzor, de altfel si motivul pentru care compania insista sa promoveze acest CMOS in defavoarea celui de 12 MP lansat in urma cu cateva saptamani, este grosimea cu 20% mai mica fata de cel apartinand generatiei anterioare, care avea acelasi numar de megapixeli.

Tablete si smartphone-uri continand noul senzor ne asteptam sa apara pe rafturile magazinelor de electronice in a doua jumatate a acestui an.


Sursa: Engadget

Citește și: