OliPad: O tableta italiana

OliPad: O tableta italiana

Chiar daca nu isi propune sa fie un ”game changer”, una din cele mai vechi companii despre care nu stiti foarte multe (initial se ocupa de masini de scris), intra din aceasta primavara in domeniul productiei de tablete cu al sau OliPad. In Italia, doar pentru acest an au fost estimate vanzari de peste 1,5 milioane de dispozitive din aceasta clasa, asa ca cei de la Olivetti au hotarat ca este cu siguranta loc si pentru un dispozitiv autohton.

Gandit in special pentru mediul business, dar nu numai, tableta cu diagonala de 10 inci (desigur) va veni cu conectivitate 3G, WiFi, Bluetooth, dar mai ales cu USB, HDMI si un cititor de carduri SD. Nu este mentionat accesul la Google Market, insa este trecut in revista accesul la un asa numit App Shop.

Dispozitivul este accesibil incepand de azi, 7 martie, cu 400 euro.


La capitolul performanta, vorbim despre un procesor Dual Core NVIDIA Tegra 2, capabil desigur de redarea continutului Full HD si nu numai. Chiar daca jucaria este ideala si pentru utilizatorii casnici, tinand cont de dotarile hardware impresionante, Olivetti promite disponbilitatea unor aplicatii create inhouse ideale pentru mediul business. Daca va intrebati de ce business vorbim in legatura cu functionalitatea aplicatiilor disponibile, se vehiculeaza termeni precum: Sales Force Managemen, Tool Enterprise Social Network, Signature Workfolw Management, Point of Sale Preparation. Va convinge?

Citește și: