OCZ Z-Drive R4 – viteza de toti banii

, 03 Aug, 10:47

OCZ

Chiar daca un radiator ca cel din poza de mai sus ne aduce aminte de un chipset de pe o placa de baza sau eventual de o placa video de acum multi ani, aceste variante sunt departe de adevar. Noua iteratie a seriei Z-Drive de dispozitive de stocare pe PCI Express de la OCZ, Z-Drive R4, necesita un radiator nu foarte mic pentru a raci controller-ul SuperScale.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna acel R4 de dupa Z-Drive-ul din titlu, e suficient sa va ganditi la viteza de 2800 MB/s (sigur nu e o greseala si e MB, nu Mb) asociata cu acest dispozitiv si la numarul de 500.000 operatii input/output intr-o secunda. Daca va intereseaza o varianta dubla a acestui dispozitiv, inmultiti cu 2 cifrele de mai sus si veti putea fara probleme sa atingeti viteza de 5600 MB/s sau 1.2 milioane IOPS.

Dispozitivul este destinat mediilor enterprise, de aici si vitezele astronomice, iar pretul il veti afla doar la comanda.  Vine in mai mult formate de dimensiuni pentru a se integra in orice tip de carcasa, inclusiv cele de server 1U, si foloseste ce tip de memorie doreste cumparatorul: SLC sau MLC Nand.

Tinand cont ca majoritatea detaliilor pot fi modificate la cerere, e suficient sa luati in calcul doar rata de transfer mentionata la inceput pentru a realiza ca, cel mai probabil, nu va veti permite niciodata un astfel de accesoriu, dar nu veti avea nevoie de el. Totusi, ca demonstratie de maiestrie, OCZ a facut o treaba demna de cartea recordurilor.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail