NVIDIA Tegra 2 – propulsor pentru „super telefoane”

NVIDIA Tegra 2 – propulsor pentru super telefoane

Ajuns deja la a doua generatie, Tegra 2 pare sa-si faca o intrare impresionanta pe piata anul acesta la CES, trecand deja de pragul teoretic direct intr-un produs pentru utilizatori finali, precum LG Optimus 2X.

Creat de la 0 pentru divertisment portabil, Tegra 2 este ideal pentru redare de continut HD sau jocuri cu o grafica asociata mai degraba unor console decat unor telefoane. NVIDIA infatiseaza Tegra 2 ca o componenta ce lipsea din puntea intre o consola de jocuri, player standalone de continut multimedia, si, desigur, un telefon. Nu lipseste nici suportul hardware pentru decodarea clipurilor Flash SD sau HD, o confirmare in plus ca Adobe Flash nu paraseste inca scena divertismentului online.

Daca va intrebati ce se afla in spatele acestui termen de Tegra 2 raspunsul este o combinatie dintre un procesor Dual Core ARM Cortex A9 (primul si momentan singurul CPU mobil dual core) si un cip grafic ULP (Ultra low powered) GeForce.

Daca va intrebati unde este limita cand vine vorba de redarea de continut HD de pe noua dumneavoastra “jucarie” portabila raspunsul este: nu exista o limita. Va puteti conecta telefonul dumneavoastr cu Tegra 2 direct la HDTV-ul din sufragerie pentru viziona continut HD 1080p fara nici un fel de intarziere si fara a afecta intr-un mod evident autonomia dispozitivului.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: