Nvidia anunta GTX 560

Nvidia anunta GTX 560

Chiar daca exista deja pe piata o placa video cu un nume asemanator, Nvidia a anuntat noua GTX 560 ca un produs total diferit de GTX 560 Ti. Noua solutie grafica va intra pe piata undeva intre GTX 460 si GTX 560Ti si va oferi performanta sporita in jocuri la un pret accesibil. Odata cu acest anunt, Nvidia a publicat si un scurt clip in care demonstreaza capabilitatile acesteia in cateva jocuri inca nelansate.

Eternul Duke Nukem este prezentat astfel ruland pe un sistem echipat cu GTX 560, in rezolutie Full HD 1080p, in timp ce modul 3D Vision este activat. Placa nu pare sa dea semne de oboseala si se descurca destul de bine in randarea texturilor. Mai apare si Alice: Madness Returns, continuarea lui American McGee’s Alice. Acesta dispune de un motor fizic bazat pe tehnologia PhysX de la Nvidia, care adauga pe langa fizica realista si noi efecte vizuale. In aceeasi rezolutie, Full HD, GTX 560 inca ruleaza jocul perfect, iar rezultatele nu sunt deloc de lepadat. Ultimul dar nu cel din urma joc prezentat a fost Rift, un MMORPG care se gaseste deja pe piata. Nici acesta nu reuseste sa oboseasca noua placa, reusind sa pastreze numarul de cadre pe secunda peste limita de 35, considerate optime de cei de la Nvidia. Dupa aceste trei demonstratii, rezultatele sunt mai mult decat decente pentru utilizatorii care vor o placa video ieftina si capabila.

Mai multe detalii despre GTX 560, precum specificatiile tehnice exacte si pretul, vom afla maine, 17 mai, cand Nvidia a promis lansarea oficiala.


UPDATE:

Inca asteptam specificatiile exacte si pretul…