12 ian. 2011 | 13:02

Noutatile iPhone in America

ACTUALITATE
Noutatile iPhone in America

Dupa lungi zvonuri in ceea ce priveste un iPhone la Verizon si expirarea unui contract de exclusivitatea care era valabil din 2007, simultan cu lansarea primei generatii de iPhone, de ieri Apple nu mai vinde iPhone 4 in Statele Unite doar prin AT&T.

Aparent aceasta stire nu este de o importanta deosebita, deoarece SUA nu este singura tara care vinde iPhone-ul  prin mai multe companii, relevanta acestei informatii este insa in noul aparat. Chiar daca estetic iPhone-ul 4 de la Verizon nu pare foarte diferit fata de ce am experimentat pana acum, realitatea este alta. Verizon este o retea construita pe o infrastructura diferita fata de operatorii prin care s-a comercializat pana acum iPhone-ul, si anume CDMA si LTE (4G).

Desi nu a avut timp pentru crea un iPhone 4 compatibil cu 4G pentru rate de transfer foarte mari, Apple a regandit antena pentru a face dispozitivul compatibil cu CDMA.  La capitolul design, aceasta schimbare s-a reflectat in deplasarea butoanelor de volum cu cativa milimetri mai jos.

Partea cea mai interesanta este la capitolul software, caci noul iPhone 4 vine cu firmware-ul 4.2.5, o versiune care nu este inca disponibila publicului larg. O functie noua adusa prin acest firmware este cea de Mobile Hotspot. Dupa activare, pana la 5 utilizatori cu smartphone-uri, laptopuri sau alte gadgeturi se pot conecta la reteaua principala pentru a beneficia de internetul oferit de operator. Exista si o partea rea ? Da, nu se poate face trafic pe internet simultan cu apeluri de voce.