Noua strategie Nokia implica multe concedieri

Noua strategie Nokia implica multe concedieri

NokiaPlanurile Nokia vizeaza disponibilizari si transferuri de personal.

Concret, va avea loc transferarea activitatilor de dezvoltare a softului pentru Symbian, inclusiv a aproximativ 3000 de angajati ai Nokia, la Accenture. Forta de munca globala a companiei va fi redusa cu aproximativ 4.000 de persoane pana la sfarsitul anului 2012, majoritatea reducerilor fiind planificate in Danemarca, Finlanda si Marea Britanie.

In Romania, programul va afecta situl de Cercetare si Dezvoltare aflat in cadrul Olympia Business Center din Cluj, ale carui proiecte curente vor fi “diminuate complet” pana la sfarsitul trimestrului al treilea 2011, dupa cum se spune in comunicatul de presa. Operatiunile de Cercetare si Dezvoltare vor preluate de alte centre Nokia de pe glob.

Din punct de vedere al impactului asupra angajatilor, aproximativ 120 de persoane vor fi afectate. Pe de alta parte, la fabrica Nokia de la Jucu nu sunt planificate nici un fel de schimbari.

Planurile sunt in concordanta cu strategia Nokia pe termen mediu de reducere cu 1 miliard de euro a cheltuielilor operationale neauditate IFRS ale diviziei Servicii si Dispozitive, pentru intregul an 2013 fata de anul 2010.

Nokia se va concentra in continuare pe dezvoltarea dispozitivelor bazate pe platforma Windows Phone. Decizia companiei de a inceta dezvoltarea propriei platforme, Symbian, si de a se lansa in parteneriatul cu Microsoft este o consecinta a a pierederii masive de cota de piata in fata platformelor Blackberry, iPhone si Android.

Citește și: