Notebook 3D fara ochelari, de la Toshiba

Notebook 3D fara ochelari, de la Toshiba

Toshiba Qosmio T851, Qosmio T851

Indiferent cat de confortabili devin ochelarii aferenti unei experiente 3D, nimic nu se compara cu experienta unui panou capabil de reproducerea continutului 3D fara nici un fel de ochelari.

Plecand de la aceasta premisa, Toshiba a anuntat, sub numele de Qosmio Dynabook T851/D8CR, primul notebook capabil de redarea simultana pe acelasi ecran a informatiilor 3D si 2D, fara nici un fel de accesoriu suplimentar.

Tehnologia folosita, aceeasi ca in cazul Nintendo 3DS [review], intitulata parallax, trimite imagini diferite fiecarui ochi in parte. Pentru a perfectiona si mai mult efectul 3D, cu ajutorul webcamului integrat in panou este detectata localizarea fetei dumneavoastra, iar imaginea afisata este ajustata in concordanta.

Legat de conversia continutului 2D in 3D, noul Toshiba poate realiza conversia in timp real a oricarui tip de continut video, cu ajutorul unui motor intitulat Spurs Engine. La baza configuratiei sta un cuplu extrem de capabil dintre un procesor Intel Core i5 2410M si o placa video NVIDIA GeForce 540M.

Daca va incanta conceptul de video conferinta, trebuie mentionat ca acelasi Engine Spurs intra in functiune pentru a da fetei interlocutorului un aspect 3D cat mai bine definit. Mai jos puteti vedea configuratia completa (clic pentru marire), iar, daca aveti ocazia sa ajungeti pana in Japonia, la sfarsitul lunii iulie il puteti si cumpara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: