Nokia incepe sa stinga becul pe mai multe planuri

Nokia incepe sa stinga becul pe mai multe planuri

Nokia webcast

In ultima perioada, Nokia a lansat terminale noi cu Symbian si inca anunta altele si mai noi. Totusi, nimic nu este mai clar la nivel global decat faptul ca Symbian va muri in curand.

Indiferent daca se intampla saptamana viitoare sau peste cinci luni, situatia este dramatica si este descurajant si pentru cumparatori sa achizitioneze un terminal care intr-un an nu va mai avea nici un fel de suport din partea producatorului.

Pe de alta parte, exista si lipsa interesului pentru platforma din partea dezvoltatorilor, o experienta extrem de neplacuta in momentul in care de ceva timp fie astepti un update la o aplicatie platita cu bani grei, care inceteaza sa apara, fie astepti ca o aplicatie sa fie portata de pe Android sau iOS. Pentru a arata ca apreciaza foarte bine impactul schimbarilor in piata, Nokia a aproximat o cifra de vanzari in trimestrul al doilea al anului intre 6,1 miliarde de euro si 6,6 miliarde, cu o pierdere in procente la nivelul companiei intre 6 si 9 procente.

Pentru a da o nota pozitiva intregului material, Nokia impreuna cu Microsoft au confirmat aparitia pe piata, pana la sfarsitul acestui an, a primului telefon Nokia cu Windows Phone 7. Sa reuseasca oare acela sa fie un terminal cu WP7 aproape perfect si extrem de popular al celor de la Nokia?

In ceea ce priveste vanzarile directe, Nokia si-a inchis de buna voie doua magazine virtuale, cel din Spania si cel din Franta, din cauza faptului ca operatorii de telefonie din respectivele tari vindeau noile terminale mult mai ieftin datorita subventiilor, element cu care Nokia nu se putea lupta. Sa vedem ce ii rezerva viitorul acestei companii.

Nokia online, Nokia

Sursa: Engadget

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: