Nokia anunta rezultate pe ultimul trimestru (nu sunt tocmai bune)

Nokia anunta rezultate pe ultimul trimestru (nu sunt tocmai bune)

Nokia Q2 2011 operating profit down 44 percent since Q1, challenges prove 'greater than expected'

Chiar daca Stephen Elop a manifestat un grad ridicat de optimism in ceea ce priveste ultimele cifre anuntate de Nokia, realitatea este extrem de sumbra in ceea priveste aceste rezultatele. Cu o scadere a profiturilor de 44% fata de primul trimestru, care se traduce in 391 milioane de euro in loc de 704 milioane, viitorul cu siguranta nu suna foarte bine pentru compania care a adus unele dintre cele mai mari inovatii din domeniul telefoniei mobile. Legat de numarul de terminale vandute, fata de trimestrul trecut s-au vandut cu 23% mai putine bucati, iar in comparatie cu acelasi trimestru de anul trecut, cifrele sunt cu 20% mai mici.

Legat de viitor, CEO-ul companiei, a recunoscut un anumit grad de dezamagire cauzat de cifrele mentionate mai sus, insa a manifestat un entuziasm deosebit in legatura cu viitoarele terminalele echipate cu Windows Phone 7 care urmeaza sa ajunga pe piata pana la sfarsitul anului. Pana in momentul in care vor exista venituri substantiale din noi terminale, Stephen Elop a spus ca ,,proprietatea intelectuala este una din cele mai importante monede la ora actuala”, motiv pentru care Nokia va putea supravietui multi ani de acum inainte datorita patentelor pe care le detine.

Colac peste pupaza, Nokia nu mai este pe primul loc la numarul de smartphone-uri vandute. Apple a luat primul loc la acest capitol cu 20,3 milioane de iPhone-uri vandute fata de cele 16,7 milioane ale Nokia vandute in aceeasi perioada de trei luni. Trist.

apple bites

Sursa: Engadget

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: