Noile procesoare Atom au pornit spre clienti

, 29 Dec, 15:06

Intel a inceput sa livreze catre producatorii de computere noua generatie de procesoare Atom. Acestea, cunoscute pana de curand sub numele de cod „Cedar Trail„, sunt cu 20% mai eficiente in gestionarea energiei decat procesoarele din generatia precedenta, noile computere in care vor fi integrate putand sta pornite chiar si zece ore la o singura incarcare.

Evident, Intel a realizat aceasta noua generatie tot pentru portabilele de tip Netbook, insa si domeniul medical va beneficia de performanta in plus. Exista deja in plan proiectul ARBOR, echipat cu noul Atom N2800, care va aduce continut media pacientilor din spitale, dar va usura si gestionarea mai usoara a acestora, in timp ce noi terminale de tip POS vor avea in spate procesoare Atom N2700.

Chiar si cei pasionati de filme se vor putea multumi cu noua oferta de la Intel, computerele care vor fi echipate cu Cedar Trail fiind capabile de redare a filmelor in 1080p, fie ca vorbim despre fisiere video individuale sau discuri Blu-Ray. De altfel, conectori precum HDMI si DisplayPort vor fi inclusi in noile computere, alaturi de cipurile grafice Intel GMA 3600 si 3650. Tehnologii precum Intel Wireless Display si Intel Wireless Music vor facilita conexiunile intre micutele laptopuri si diversele dispozitive compatibile, iar Intel Smart Connect asigura o conexiune la internet rapida, imediat dupa ce computerul a fost pornit.

Dispozitivele portabile si All-in-One care vor beneficia de noile Intel Atom vor fi lansate in curand, producatori precum Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung si Toshiba confirmand suportul pentru acestea.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Placa video integrata in procesor gma 3600 este de fapt gma 500 dar cu o frecventa mai mare si care e capabila sa citeasca fisiere video de 1080p,este praf. Comparand cu amd radeon 6320 intelul gma 3600 este o caricatura.Lenovo s200 cu amd-450 si radeon 6320 le bate la kur pe toate netbookurile cu intel atom

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail