29 dec. 2011 | 15:06

Noile procesoare Atom au pornit spre clienti

ACTUALITATE
Noile procesoare Atom au pornit spre clienti

Intel a inceput sa livreze catre producatorii de computere noua generatie de procesoare Atom. Acestea, cunoscute pana de curand sub numele de cod „Cedar Trail„, sunt cu 20% mai eficiente in gestionarea energiei decat procesoarele din generatia precedenta, noile computere in care vor fi integrate putand sta pornite chiar si zece ore la o singura incarcare.

Evident, Intel a realizat aceasta noua generatie tot pentru portabilele de tip Netbook, insa si domeniul medical va beneficia de performanta in plus. Exista deja in plan proiectul ARBOR, echipat cu noul Atom N2800, care va aduce continut media pacientilor din spitale, dar va usura si gestionarea mai usoara a acestora, in timp ce noi terminale de tip POS vor avea in spate procesoare Atom N2700.

Chiar si cei pasionati de filme se vor putea multumi cu noua oferta de la Intel, computerele care vor fi echipate cu Cedar Trail fiind capabile de redare a filmelor in 1080p, fie ca vorbim despre fisiere video individuale sau discuri Blu-Ray. De altfel, conectori precum HDMI si DisplayPort vor fi inclusi in noile computere, alaturi de cipurile grafice Intel GMA 3600 si 3650. Tehnologii precum Intel Wireless Display si Intel Wireless Music vor facilita conexiunile intre micutele laptopuri si diversele dispozitive compatibile, iar Intel Smart Connect asigura o conexiune la internet rapida, imediat dupa ce computerul a fost pornit.

Dispozitivele portabile si All-in-One care vor beneficia de noile Intel Atom vor fi lansate in curand, producatori precum Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung si Toshiba confirmand suportul pentru acestea.