Noile laptopuri VAIO – editia de vara

Noile laptopuri VAIO - editia de vara

Ieri, pe 8 Iunie, VAIO a lansat in Romania noua derie de laptopuri cu un design specific perioadei de vara. Noile modele combina atat un design mai deosebit al carcasei cat si o configuratie diferita fata de variantele anterioare. Ce m-a surprins foarte mult sunt in primul rand culorile foarte vii folosite pentru seria C, noile variante cu un display de 14 inci, cat si textura folosita la carcasa seriei E.

Seria C este disponibila in 4 culori: Rosu, Portocaliu, Verde si Alb. Materialul din care sunt realizate noile laptopuri este un plastic de calitate cu o culoare intensa nemaiintalnita in alte computere portabile de pana acum. Ele sunt gandite pentru un public tanar, activ care doreste sa aduca „o pata de culoare in viata sa”. Ei bine, chiar daca sunt un adept al culorilor mai sobre din laptopurile ThinkPad de la IBM/Lenovo, noile variante de VAIO mi-au placut, chiar foarte mult. Culorile vii intra in contrast cu orice element vestimentar ai purta si atrag bineinteles atentia tuturor. In afara design-ului, o alta modificare adusa acestora este partea de specificatii. Noile serii sunt dotate cu procesoare Sandy Bridge de la Intel (in principal Core i3) cu un hard-disk incapator si bineinteles, cu o placi grafice dedicate de la AMD.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/VAIOC/|width=480]

Seria E se preteaza mai mult pentru utilizatorii „cu greutate” tinand cont de configuratiile ceva mai puternice pe care acestea le detin. Aici exista doua variante de displa: 15.5 inci si 17 inci. Procesoarele sunt in principiu Core i5 iar cantitatea de memorie RAM in medie de 6 GB. Ce nu mi-a placut pe partea de conectica este absenta portului USB 3.0 si a suportului pentru Bluetooth 3.0, care in schimb se regaseau la seriile VAIO C. Alte element care m-a sursprins intr-un mod placut a fost rigiditatea carcasei (mai ales la modelul de 17 inci),  cu o greutate ceva mai mare si la care ma ajteptam sa se flexeze ceva mai mult capacul display-ului. S-a lucrat bineinteles si la suprafata exterioara a capacului si la partea interioara din jurul tastaturii, ambele fiind create cu un profil in forma de fagure, care nu este foarte sensibil la amprente si la zgarieturi.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/VAIOE/|width=480]