Noile camere video ale Sony

Noile camere video ale Sony

Sony a prezentat o noua serie de camere video Handycam, cu solutii 3D, cu proiector incorporat, cu diverse functii pentru entuziasti, cu… Mai bine sa incepem sa le trecem in revista.

Modelul HDR-TD10E reprezinta prima camera 3D “Double Full HD”. Vedem imediat despre ce este vorba. Camera video are un sistem cu obiectiv dublu, ce include doua dintre componentele principale ale dispozitivului – doua obiective Sony G, doi senzori CMOS “Exmor R” si doua procesoare de imagine “BIONZ”.  Sistemul dual de inregistrare genereaza posibilitatea de redare a continutului 3D la rezolutie 2D Full HD, automat, pe ecrane 2D, in timp ce continutul 3D poate fi vizualizat fara a fi nevoie de ochelari 3D pe ecranul LCD 3D, clar, Xtra Fine tactil, de 3,5 inci al camerei. Iar clipurile video 3D Full HD pot fi redate pe orice televizor HD compatibil 3D.

In plus, zoom-ul optic 10x cu stabilizare de optica de imagine SteadyShot (in modul activ) si modul iAUTO sunt disponibile in 3D. Memoria de tip flash ajunge la 64GB.

HDR-TD10E va fi disponibil incepand cu luna aprilie 2011.

Camerele video Handycam cu proiector integrat au ecran LCD de 3 inci si sunt capabile sa proiecteze clipuri si imagini in formate cu diagonala de pana la 60”. Incorporeaza difuzoare stereo cu functia Clear Phase si amplificarea digitala S-Master, pentru claritatea sunetului.

Modelul HDR-PJ50VE cu un Hard Disk de 220GB, modelul HDR-PJ30VE cu memorie flash de 32GB si modelul HDR-PJ10E cu memorie de 16GB vor fi disponibile incepand cu luna martie 2011.


Pentru entuziasti, cum spuneam, Sony are HDR-CX700VE cu functii marca Handycam – senzor CMOS “Exmor R”, obiectiv superangular G, stabilizare optica SteadyShot cu mod activ, Highlight Playback, detectia fetei, mod iAUTO – si diverse noi tehnologii, precum inregistrare 50p/25p, aplicatia portabila PMB, cablu incorporat USB, Tracking Focus si explorare a evenimentelor pentru grupare automata a continutului, dupa evenimente, pentru o redare mai facila.

Camera beneficiaza de inregistrare cinematografica 25p, dar si de modurile presetate CinemaTone Gamma si CinemaTone Color, precum si de functii avansate – Expanded Focus, Zebra si Peaking, pentru exprimare video mai precisa.  Aditional, un senzor nou creat, CMOS  “Exmor R” 16:9, captureaza un unghi larg de pana la 26.3mm (echivalent 35mm), cu mai multi megapixeli pentru clipuri video si pentru fotografii. Cu o memorie flash de 96GB, modelul HDR-CX700VE va fi disponibil incepand cu luna martie 2011.

Oferta entry-level exista si ea in variante diverse, atat cu HDD (HDR-XR160E), cat si cu memorie flash (HDR-CX160E si HDR-CX130E). Modelul HDR-XR160E beneficiaza de un hard disk drive de 160GB, pentru inregistrare video HD de pana la 66 de ore (mod LP), in timp ce modelul HDR-CX160E dispune de o memorie flash de 16GB pentru clipuri video HD de pana la 6 ore (mod LP), iar modelul HDR-CX130E permite personalizarea capacitatii, prin achizitionarea unui card de memorie.

Iata, pe scurt, caracteristicile:

·    Senzor CMOS "Exmor R" 1/4” cu gama “ClearVid”
·    Obiectiv cu zoom optic 30X si zoom extins 42X
·    Fotografii de 3,3 megapixeli
·    Obiectiv superangular G, de 29,8mm (echivalent 35mm, in modul video)
·    Reducerea zgomotului de vant 
·    Jack pentru microfon (exceptand modelul HDR-CX130E)
·    Microfon 5.1si difuzor stereo (numai pentru modelul HDR-XR160E)


Modelul HDR-XR160E va fi disponibil din vara, in timp ce modelele HDR-CX160E si HDR-CX130E vor fi disponibile din martie 2011. Iar pentru HDR-CX130E oferta va include variante de negru, albastru, rosu si arginitiu.

De asemenea, modelul HDR-CX360VE, cu memorie flash de 32GB, poate realiza fotografii la 7,1 megapixeli, are GPS incorporat, lumina video LED si flash si poate inregistra la 25p.

Modelul HDR-CX560VE are o memorie flash mai mare, de 64 GB, pentru clipuri video HD de pana la 26 de ore (mod LP). Poate realiza fotografii la 12,3 megapixeli si integreaza Senzor CMOS „Exmor R” 1/2.88” cu gama “ClearVid” (aspect 16:9).

Modelele HDR-CX560VE si HDR-CX360VE vor fi disponibile incepand cu luna martie 2011.

Seria de modele Standard Definition a fost si ea completata cu trei noi modele cu memorie flash, cu o capacitate de stocare de pana la 16GB:  DCR-SX85E de 16GB, DCR-SX65E de 4GB si modelul DCR-SX45E, ce permite personalizarea capacitatii, prin achizitionarea unui card de memorie. Le veti gasi pe piata din luna februarie, in variantele de culori albastru, negru, rosu si argintiu.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: