Noile camere Olympus

Noile camere Olympus

Olympus a avut astazi o zi plina de noutati, cu diverse camere foto adresate in special amatorilor, dar atingand gusturi destul de diverse.

Noua camera Olympus XZ-1, adresata in special amatorilor, dar si profesionistilor care vor un aparat de rezerva, este prima compacta care integreaza un obiectiv ZUIKO, pana acum doar la camerele SLR.

Camera integreaza un ecran OLED de 3 inci, are un senzor CCD de 1/1.63 inci, procesor de imagine TruePic V, sensibilitate ISO 6400  si obiectivul i.ZUIKO DIGITAL 1:1.8-2.5. Utilizatorii pot reduce adancimea campului imaginilor pentru a surprinde cu claritate subiecte aflate in plan apropiat, pe un fundal estompat.

Camera integreaza un obturator rapid (1/2000 sec.), reducand riscul supraexpunerii sau al estomparii la lumina soarelui si zapada, sau la utilizarea blitului.

Printre optiunile speciale se numara fotografierea in mod RAW, rata Multi-Aspect (16:9, 3:2, 4:3 sau 6:6) si cele sase efecte speciale ale Filtrelor Art (Pop Art, Soft Focus, Grainy Film, Pin Hole, Diorama si Dramatic Tone) care sunt disponibile si in modul de Filmare HD. Aveti la dispozitie modul super-macro, controlul blitului fara fir si focalizarea continua in mod AF de mare viteza.

XZ-1 va fi disponibila in variante de negru mat sau alb lacuit incepand chiar din acesta luna.


Olympus VR-310 vine cu un obiectiv superangular 24-240mm cu zoom de 10x. Are o grosime de 19,3 mm, o rezolutie de 14 megapixeli pentru fotografiere si 720p High Definition pentru inregistrarea filmelor si este dotata cu functii automate precum Stabilizarea Duala a Imaginii si Modul Auto Inteligent (i-Auto).

Ecranul LCD color are dimensiunea de 3 inci.

Olympus VR-310 va fi disponibila in argintiu, negru, rosu si mov din ianuarie 2011.


Tot din luna ianuarie vor fi disponibile si modelele VG-130 si VG-120, cu zoom optic panoramic de 5x, 14 megapixeli si stabilizare digitala a Imaginii. Camerele au tot eran LCD de 3 inci, cu 230.400 puncte.

Accesul la functia de inregistrare a aunui film este foarte usor, prin butonul Movie Rec, plasat separat. Calitatea inregistrarile este HD.

Olympus VG-130 este disponibila in argintiu, negru, rosu sau roz, iar VG-120 in argintiu, negru, rosu sau albastru.


Modelul SP-610UZ are un zoom optic remarcabil, de 22x (28mm-616mm) si include optiunea de fotografiere 3D. Are un procesor de imagine Olympus TruePic III+, 14 megapixeli si stabilizator dual de imagine. De asemenea, are compatibilitate wireless cu cardul Eye-Fi

Cele opt filtre sunt disponibile atat in modul de fotografiere, cat si in cel de filmare. Camera este echipata cu un ecran LCD de 3 inci .

SP-610UZ va disponibil in varianta de negru incepand din luna februarie.


Olympus a adaugat si doua modele noi gamei Tough: TG-610 si TG-310, camere rezistente la apa, socuri si inghet. Rezistenta la scufundare ajunge la 5 metri in cazul TG-610 si 3m in cazul TG-310. In ceea ce priveste inghetul, ambele camere sunt rezistente pana la -10°C si suporta socuri provocate de cadere de la o inalţime de 1.5 metri.

Camerele au rezolutie de 14 megapixeli, capabilitati de fotografiere 3D si compatibilitate cu cardul Eye-Fi.

TG-610 este dotata cu Modul Instantaneu Subacvatic, are un ecran LCD HyperCrystal III de 3 inci si rezoluţie cu 920.000 puncte. Zoomul optic este de 5x (28-140mm).

TG-310 are obiectiv superangular cu o putere de apropiere de 3.6x (28-102mm). Ambele modele integreaza Stabilizatorul Dual de Imagine pentru claritate sporita, functia de detectare a feţei, Modul Auto Inteligent (i-Auto) si focalizarea continua in mod AF.

Olympus Tough TG-610 va fi disponibila in argintiu, negru, albastru si rosu, iar TG-310 va fi in variantele argintiu, albastru, rosu, alb si oranj, incepand din februarie 2011.


Citește și:
Etichete: