Nintendo hacked!

Nintendo hacked!

Dupa o luna de hacking serios in toate diviziile Sony, grupul Lulzsec si-a orientat privirea asupra unui competitor direct al acestora de pe piata consolelor. Este vorba despre compania Nintendo, al carei site american a fost spart. Din fericire nu au fost compromise informatii ale clientilor sau orice fel de informatii importante, hackerii fiind de data aceasta ceva mai „iertatori”. Acestia s-au rezumat la downloadarea unui singur fisier.

Acesta a era un simplu config file folosit de hackeri pentru a revendica responsabilitatea pentru intruziunea in sistemele celor de la Nintendo. Conform grupului, celebrul producator de console a reparat deja aceasta problema, spre diferenta de Sony, ale caror servere au fost sparte unul cate unul folosind exploit-uri asemanatoare. In cazul Sony, hackerii au postat pe internet coduri gratuite de download pentru serviciile oferite de companie si informatii despre clienti, sugerand o problema personala cu aceasta.

Este interesant de urmarit evolutia acestor atacuri si daca Sony va vorbi despre situatia PlayStation Network in cadrul conferintei de la E3 din aceasta noapte.

Sursa: Kotaku

Citește și: