Nimic nu este mai popular decat ceva gratuit: Firefox 4

Nimic nu este mai popular decat ceva gratuit: Firefox 4

Sunteti curiosi ce mai folosesc utilizatorii de internet ca partener de browsing in ziua de azi? Daca spun ca 7,1 milioane este numarul utilizatorilor care au descarcat Firefox 4 in 24 ore, ar trebui sa va dea un indiciu.

Intr-adevar, nu a atins nivelul record de 8 milioane intr-o singura zi, record detinut de Firefox 3, insa cred ca nici interesul manifestat pentru noua versiune nu este de ignorat. Practic, se confirma ca Firefox nu a pierdut un numar foarte mare din utilizatorii fideli cand vine vorba de folosirea browserului sau gratuit.

Ca reper, Internet Explorer 9, recent lansat, a fost pur si simplu zdrobit de Firefox 4, potrivit StatCounter, una din cele mai importante companii pentru monitorizarea traficului pe internet si cea care a dat comunicatul de presa cu statisticile.

Momentan, 1,95% din piata globala de utilizatori foloseste deja Firefox 4, iar Internet Explorer 9 se bucura de numai jumate din acest numar, ceea ce arata un simptom clar a doua probleme pentru Microsoft: politica de a nu asigura compatibilitatea noului browser cu Windows XP a fost gresita, iar Mozilla Firefox 4 a fost lansat simultan pe un numar mare de platforme, Windows, Linux sau MacOS X fiind doar cateva dintre ele.

Per ansamblu, Internet Explorer, indiferent de versiune, conduce inca in ceea ce priveste tipul de browser folosit in medie de internauti la nivel global, cu 45% (fata de 55% anul trecut). Este urmat de Firefox, cu 30%, iar locul al treilea este ocupat de Chrome, cu 17% (fata de 7% anul trecut). Veridicitatea acestor afirmatii a fost asigurata de aproximativ 3 milioane de site-uri monitorizate, care au generat un trafic de 15 miliarde de vizualizari pe luna.


Citește și: