Muzeul computerelor

Muzeul computerelor

Un muzeu de istorie a computerului s-a deschis in Statele Unite acum o saptamana si ceva. Expozitia se numeste “Revolutie: Primii 2.000 de ani de computing” (“Revolution: The First 2,000 Years of Computing”) si include peste 1.000 de obiecte, display-uri video si diverse puncte de atractie.

Daca aveti drum pe-acolo, prin oraselul Mountain View din California, si intrati la muzeu, poate ne spuneti si cum vi s-a parut, mai ales ca oamenii au pregatit expozitia timp de vreo sase ani.

Parcurgerea expozitiei se face in aproximativ trei sferturi de ora, daca va grabiti, iar daca vizitati pe indelete puteti petrece, desigur, cateva ore.

Indiferent cat de tehnici sunteti sau doar curiosi, gasiti cate ceva pentru fiecare, dupa cum spun cei de la muzeu. Asa ca puteti auzi in jur si intrebari de genul “Cum a ajuns acolo computerul meu de pe birou?” sau “Cum s-a intamplat ca telefonul pe care l-am folosit atata vreme sa devina asa destept?”.

Gasiti si multe computere de la inceputuri, precum ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer), construit in timpul celui de-al doilea razboi mondial, Univac 1, facut prin anii ’50. Cum spuneam, peste 1.000 de obiecte, vreo 5.000 de imagini, 19 galerii, multe documente, cinci mini cinemauri, peste 40 de statii audio interactive cu povesti ale diferitelor inventii, ce sa mai… lucru facut cum trebuie si chiar suna interesant.


Sursa: Sfgate

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: