15 feb. 2011 | 00:13

Multitasking pe un telefon cu WP7 – varianta Microsoft

ACTUALITATE
Multitasking pe un telefon cu WP7 - varianta Microsoft

Functia multitasking este cel mai complex element de instalat pe un telefon mobil din doua motive: consumul bateriei si impactul asupra performantei terminalului.

Cum Apple a amanat lansarea multitasking-ului timp de aproape trei ani, e de inteles ca si Microsoft a evitat lansarea lui WP7 cu multitasking. Azi insa situatia s-a schimbat si a fost demonstrata live prima implementare de multitasking.

Din pacate, nu se cunosc prea multe detalii legate de modul de implementare la nivel de „kernel”, insa putem afirma fara sa gresim cateva lucruri.

Sistemul este asemanator ideii de aplicatii sub forma cartilor de joc. In momentul in care tineti apasat butonul Back pentru 2-3 secunde, dintre cele 3 de la baza ecranului se va desfasura pe ecran o actiune de tip zoom out, dupa care veti vedea toate aplicatiile sub forma unor carti de joc pe o masa, cu continutul aferent, prin care veti putea naviga inainte sau inapoi. Cu o simpla atingere, aplicatia va ocupa tot ecranul si veti putea opera in ea.

Daca vreti sa iesiti dintr-o aplicatie, dar aceasta inca sa mai ruleze in fundal, aceasta actiune este implicita. In momentul in care iesiti din aplicatie, apasand pe butonul Start, aplicatia continua sa ruleze, iar daca apasati butonul Back puteti reveni fara probleme exact unde ati ramas.

Nu putem decat sa spunem ca suntem curiosi cum se va simti aceasta poveste in mainile noastre. Pentru cei care inca mai asteapta banala functie de copy&paste pe terminalele din dotare, aceasta va fi disponibila la inceputul lunii martie.


Sursa: Engadget