01 sept. 2011 | 12:59

Movie Mount transforma iPad-ul in studio video

VIDEO
Movie Mount transforma iPad-ul in studio video

Makayama, o companie care se ocupa atat de realizarea de accesorii cat si de aplicatii pentru captura foto si video pe device-urile cu iOS si nu numai, a lansat un nou dispozitiv periferic pentru iPad 2. Acesta se numeste Movie Mount si promite sa transforme tableta de generatie a doua de la Apple intr-un studio video complet.

Pe langa faptul ca ofera posibilitatea de a aseza iPad-ul pe un trepied folosind o montura standard, noul accesoriu vine si cu doua lacasuri pe care pot fi atasate microfoane sau lumini active si cu un suport pentru lentile de conversie cu montura de 37mm.

Astfel, cei care vor unghiuri mai largi sau cadre mai apropiate pot opta pentru lentile wide sau telephoto pe care le atasa pe iPad. Aceste functii combinate cu aplicatia gratuita Movie Mount de pe AppStore si posibilitatea de a monta si exporta materialul video filmat in iMovie, transforma tableta intr-un studio amatoricesc complet utilat, insa exista o singura problema majora: camera inclusa in iPad 2.

Desi aceasta poate capta material video in rezolutia 720p, calitatea filmarilor este indoielnica in orice alte conditii de lumina diferite de lumina naturala. Inainte sa investesc bani in asa ceva as astepta sa vad cateva materiale rezultate din folosirea Movie Mout. In teorie insa, totul suna foarte bine, dovada fiind clipul de prezentare al noului accesoriu.