29 iul. 2011 | 00:58

Motorola anunta rezultatele financiare – multi bani intra, mai multi ies

ACTUALITATE
Motorola anunta rezultatele financiare - multi bani intra, mai multi ies

 

Chiar daca ne-am obisnuit sa asociem o cifra mare de vanzari cu un profit proportional, exista si cateva cazuri nefericite care functioneaza ca exceptii de la regula.

Din comunicatul de presa referitor la rezultatele financiare pe trimestrul al doilea, pare sa fi fost o dezamagire enorma in portofoliul celor de la Motorola. Daca 3,3 miliarde de dolari intra in buzunarele unei companii, iar din pacate respectivele miliarde nu sunt suficiente nici macar sa acopere investitia initiala sau costurile de productie, cu siguranta undeva este o problema majora.

Luand in calcul o crestere a vanzarilor cu 28% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand compania avea un profit de 80 milioane de dolari, din nefericire in trimestrul care tocmai s-a incheiat profitul a fost o cifra negativa, respectiv –56 milioane $.

Divizia de portabile, Mobile Devices, din cadrul companiei a fost o dezamagire cu atat mai mare cu cat 11 milioane de gadget-uri au trecut de usile uzinei, din care 4,4 milioane erau smartphone-uri si nu mai putin de 440.000 erau tablete Xoom.

In definitiv speram sa-si revina, altfel va fi imposibil pentru investitori sa continue sa aiba incredere in compania care le organizeaza banii.