Motorola a deschis usile la upgrade tuturor tipurilor de utilizatori

Motorola a deschis usile la upgrade tuturor tipurilor de utilizatori

Nu stiu daca cei mai multi dintre voi stiti ca una din functionaliatile high-end cu care se lauda Motorola Xoom, anume suportul pentru 4G LTE, nu este de fapt integrat in dispozitiv, ci va fi instalat la un service autorizat, ulterior, fara nici un fel de taxa suplimentara.

Luand in considerare faptul ca Motorola este recunoscuta ca o companie care face tot ce ii sta in putere pentru a preveni rootarea/hackurirea/jailbreakul/crackuirea dispozitivelor proprietare, nu mica a fost mirarea utilizatorilor de Xoom cand o sursa oficiala a afirmata urmatorul lucru: toate dispozitivele care vor sosi la upgrade pentru 4G vor trece prin doua etape, una care implica instalarea unui nou modem 4G LTE si una ca implica instalarea software-ului aferent.

Daca sunteti in posesia unui dispozitiv rootat (pe care aveti drepturi de administrator/root), recomandabil ar fi sa il restaurati la firmware-ul preinstalat pe dispozitiv. In cazul in care nu faceti acest lucru, nu este nici o problema, dispozitivul va trece doar prin upgrade-ul hardware. Daca se va putea face si upgrade software, se va face si acesta, iar daca nu, ramane la latitudinea voastra sa va aduceti dispozitivul la zi cu firmware-ul care va fi disponibil pe site-ul oficial.

Aceasta este o veste foarte buna pentru toti utilizatorii de dispozitive care au trecut printr-un proces de modificare/jailbreak, aratand ca producatorii sunt constienti de numarul mare al utilizatorilor care profita de functionalitatea adaugata.

Legat de 4G, in cazul in care nu stiati, Orange deruleaza in prezent teste pentru implementarea infrastructurii si in Romania.


Sursa: Engadget

Citește și: