Mini DisplayPort to HDMI devine ilegal

Mini DisplayPort to HDMI devine ilegal

hdmi-displayport-728-75

Chiar daca adaptoarele mai mult sau mai putin oficiale de mini DisplayPort catre HDMI sunt extrem de populare printre posesorii de Mac deja de cativa ani, iar mai nou si printre posesorii de placi video high-end, acest lucru s-ar putea schimba curand. Motivul? Grupul din spatele formatului HDMI a declarat razboi acestui tip de cablu.

Mentionand ca nu este creat in conformitate cu nici un standard sau model patentat de cablu, forumul HDMI a enuntat un lucru extrem de simplu. Tinand cont ca un cablu HDMI trebuie sa fie de tip tata-tata, in timp ce porturile la care se conecteaza sa fie mama/mama, acest accesoriu creat de niste baieti care au vrut doar sa ajute este ilegal.

E drept, „ilegal” este un cuvant cam puternic, insa, tinand cont ca respectivele adaptoare vor fi sustrase complet de pe piata globala daca acest tip de problema se voteaza, din pacate problema va fi extrem de neplacuta.

In concuzie, achizitionati-va unul sau inca unul, daca aveti deja un adaptor, si rugati-va ca aproape inveitabilul sa nu se intample.

Sursa: Techradar

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: