Microsoft incearca sa puncteze pe vulnerabilitatile Android

, 13 Dec, 15:20

Android vs. Windows Mobile

Cei de la Microsoft promit sa ofere gratuit terminale mobile cu Windows Phone 7 persoanelor care isi impartasesc experientele nefericite datorate virusilor de pe Android. Ben Rudolph, angajat Microsoft, indeamna pe Twitter toate asa numitele „victime” sa rupa tacerea.

In ultima perioada au fost semnalate cateva nereguli si vulnerabilitati intalnite in „cofetaria” Google. Firma Lookout, a descoperit o serie de aplicatii de tip malware din Android Market. Acestea foloseau metoda RuFraud prin care trimiteau mesaje de pe telefoanele infectate marind costurile de pe facturi. Drept dovada, Google a decis eliminarea a 22 de aplicatii din market, care se presupune ca au afectat utilizatori din Europa, Asia si America de Nord.

Stim cu totii ca fiecare sistem de operare are „portitele” lui, dar miscarea celor de la Microsoft mi se pare pe cat de amuzanta pe atat de disperata. Nu spune nimeni ca Android-ul este perfect, dar in momentul de fata nu vad nici un scenariu in care WP7 poate fi considerat un upgrade. Decat sa incerce promovarea pe spinarea celorlalti, gigantul Microsoft ar putea sa isi foloseasca energia in curtea proprie, in care mai are mult si bine de lucrat.

Sursa: Electronista

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

cand se instaleaza o aplicatie pe Android exista o pagina care spune ce servicii acceseaza o anumita aplicatie, pentru cele care pot determina cheltuieli prin SMS / apel ar trebui sa existe inca un ecran cu WARNING si s-a rezolvat toata gaura de securitate a unui Market deschis

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail