Microsoft dicteaza legi in SUA antipiraterie

, 28 Mar, 11:04

Microsoft simte ca pierde bani din cauza pirateriei in orice tara exceptand SUA si ca, din pacate, nu prea poate sa influenteze legislatia la nivel global, asa ca s-a orientat spre creativitate.

In fiecare stat din SUA a facut progrese majore in a promova o lege care penalizeaza financiar, si nu numai, orice companie care lucreaza cu firme de pe intregul mapamond care se poate demonstra ca folosesc software piratat. Ca urmare, daca HP, de exemplu, primeste memorie RAM din China, iar factura pentru respectiva cantitate de memorie a fost tehnoredactata folosind o copie ilicita de Microsoft Word, statul american, in conformitate cu legislatia in curs de aprobare, poate obliga HP sa intrerupa orice colaborare cu respectiva companie.

Intr-adevar, aceasta metoda s-ar putea dovedi foarte eficienta, insa in acelasi timp ar da unor giganti precum Microsoft mai multa putere decat este recomandabil. Fiind constienti de repercursiunile unei astfel de legi, „micuti” precum Dell, IBM, HP sau Intel fac tot posibilul ca legea respectiva sa nu treaca de senat. Totusi, primele semne indica victoria Microsoft si a influentei din dotare.


Sursa: Seattle Times

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail