Microsoft a convins Nokia sa nu renunte la Symbian, pentru 1 mld. dolari!

Microsoft a convins Nokia sa nu renunte la Symbian, pentru 1 mld. dolari!

Stim cu totii ca Nokia se doresc a fi cele mai fiabile telefoane din lume, insa piata nu mai cere acest lucru, ci in primul rand se orienteaza catre un dispozitiv performant cu un sistem de operare cat mai usor e utilizat. E drept ca Google a dat lovitura de gratie pe acest plan lansand Android-ul ca alternativa la restul concurentilor si acaparand astfel o cota din ce in ce mai mare din piata dezvoltatorilor de telefoane mobile. Ca urmare, toti se simt amenintati de gigantul software si incearca din rasputeri sa recupereze ce au pierdut. La fel si Nokia, care este intr-un impas real cu al sau Symbian. Sistemul de operare nu mai face fata cerintelor utilizatorilor indiferent cat de performant ar fi dispozitivul pe care este instalat.

Intelegerea pentru suma de un miliard de dolari face parte dintr-o campanie a lui Microsoft directionata catre impiedicarea lui Nokia de a alege Android-ul ca platforma software pentru terminalele sale. Nokia a optat, de asemenea, pentru Windows Phone 7 pentru ca este mai nou ca  Android-ul si ii va oferi producatorului o sansa sa realizeze ceva deosebit”, potrivit unor surse interne, scrie Bloomberg.

Avand in vedere cifra vehiculata, putem intelege ca Microsoft este destul de disperata sa nu ramana singura in fata lui iOS si a lui Android. Nokia probabil si-a dat seama de problemele pe care le are compania si era gata sa renunte la Symbian pentru a trece la platforma lui Google.

Decizia este insa destul de ciudata pentru o companie de calibrul acesteia. Chiar si HTC, o companie relativ mica, are terminale cu Windows Phone 7, Android si chiar si alte platforme in dezvoltare. Ei bine, Nokia se va orienta doar catre terminale Windows Phone 7? Bine, pentru 1 miliard de dolari, cred ca cel putin pe termen scurt inginerii au spatele asigurat si pot lucra linistiti la ceva.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: