Masa solara a viitorului, de la Panasonic

Masa solara a viitorului, de la Panasonic

Da, stim, in Asia se intampla de cele mai multe ori premierele interesante in materie tehnologie. Acum vorbim despre Security Show 2011, de la Tokyo, eveniment in cadrul caruia Panasonic a prezentat prototipul, daca se poate asocia notiunea de prototip cu ideea de masa, al unei suprafete de incarcare pentru toate terminalele vostre mobile compatibile.

Plecand de la ideea clasica de masa, noul produs de la Panasonic este foarte aproape de sufrageriile utilizatorilor entuziasti, cea mai indepartata data de lansare pentru utilizatorii finali fiind inceptului lui 2012. Totul se invarte in jurul unui numar de panouri solare adaptate pentru a prelua energia de la orice tip de lumina (naturala sau artificiala) si tehnologiei QI pentru transmitere a energiei electrice fara fir.  Vor fi disponibili si acumulatori optimizati pentru noua tehnologie de incarcare, din pacate acestia se vor integra perfect doar in telefoanele celor de la Samsung.

QI este o tehnologie care a aparut din necesitatea de a uni toate protocoalele de incarcare fara fir a dispozitivelor portabile existente pe piata.  Nu mai ramane decat sa asteptam jucarii compatibile.


Sursa: Akihabaranews

Citește și:
Etichete: