Mare… Cat de mare? Cel mai mare!

Mare... Cat de mare? Cel mai mare!

Charlotte Motor Speedway, panasonic hdtv

Probabil Charlotte Motor Speedway nu va spune foarte multe lucruri, avand in vedere faptul ca Nascar-ul nu este un sport foarte popular in tara noastra. Chiar si in aceste conditii, pe aceasta pista din Statele Unite ale Americii a fost amplasat cel mai mare ecran HDTV din lume.

Avand o lungime de 60,96 metri si inaltime de 24,38 metri, creatia celor de la Panasonic a intrat in cartea recordurilor ca cel mai mare display din lume care nu se bazazea pe tehnici de proiectie pentru a-si afisa continutul.

Pentru a va face o idee in ceea ce priveste amploarea proiectului, 57 de muncitori au lucrat in fiecare zi, timp de 11.000 de ore, daca vorbim de orele tuturor muncitorilor adunate, timp de aproape patru luni. Daca cine ar incerca sa il ridice, ecranul are o greutate de… 332,5 tone.

Exista insa si un „din pacate” – este capabil doar de o rezolutie HD Ready – 720p cand vine vorba de afisarea continutului HD.

Pentru a se obtine un panou cu o asemenea suprafata, s-au folosit 158 de panouri individuale, care, impreuna, sunt iluminate cu 9 milioane de LED-uri. Care este rezultatul? Cei din primul rand se vor simti pe stadion ca la televizor, acasa.

Citește și:
Etichete: