Mai multi softisti angajati in 2012

Mai multi softisti angajati in 2012

Joburile pentru specialisti IT se vor inmulti anul viitor, asa preconizeaza Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), dupa ce a facut un sondaj printre membrii sai in aceasta toamna.

Cifrele estimate vorbesc de o crestere de 13,4% a numarului de posturi nou create in 2012 fata de 2011. De altfel, si anul acesta s-au facut angajari in IT, echipele companiilor s-au marit cu 26,7% fata de 2010.

Cei mai multi specialisti sunt cautati mai ales pentru Bucuresti, apoi Iasi si Cluj, dar vestea mai buna se refera la nivelul de specializare: de la entry-level pana la middle management. Oricum, recrutari sunt anuntate si in Timisoara, Brasov, Craiova, Targu Mures, Sibiu si Suceava, chiar daca mai putine.

T jobs„In anii anteriori, companiile multinationale au influentat puternic piata muncii prin deschiderea unor centre de suport, dar si de cercetare-dezvoltare. Dupa acest val in care cererea s-a orientat in principal catre programatori si specialisti in servicii IT, companiile autohtone de software trec intr-o noua etapa cand au nevoie de o clasa de management in organigrama. Exista o nevoie mare de middle manageri”, spune Andrei Pitis, vicepresedinte ANIS.

In ceea ce priveste cunostintele cautate, daca sunteti programatorii in Java, aveti sanse mari sa va gasiti un job in domeniu. Oricum, se cauta si pentru .Net si PHP.

Una dintre companiile care vor angaja masiv este Endava, care momentan are 130 si ceva de angajati la Iasi, dar anul viitor vrea sa mai angajeze 150 de persoane, tot la Iasi. Pentru cei interesati, tineti cont ca firma cauta programatori Java si .Net, arhitecti software, testeri software, dar si manageri de proiect si analisti business.

Citește și: