Logitech K750 – Pui pariu ca n-ai energie mai multa?

Logitech K750 – Pui pariu ca n-ai energie mai multa?

Tastaturile wireless au aparut deja de cativa ani. Apeland la o tehnologie de comunicare fara fir, Bluetooth sau Radio, acestea au venit cu un confort incredibil in ceea ce priveste utilizarea departe de computer. Tinand cont ca tot mai multi dintre noi ajung sa-si conecteze laptopul sau desktopul la televizor, nimic nu se compara cu sentimentul de a sta pe canapea si a scrie cateva randuri intr-un email sau a cauta ceva pe YouTube.

Din pacate, tasturile wireless nu au fost adoptate la scara larga dintr-un motiv extrem de important, acelasi care a cauzat lipsa raspandirii conceptului de „fara fir” printre perifericele de gaming: terminarea bateriilor. Indiferent cat ati fi investit in acumulatori din ce in ce mai performanti, adica si scumpi, era imposibil sa nu va treziti la un momentdat ca vi se termina bateria. Nu contau metodele de avertizare sau de prevenire, intr-o zi erati luat prin surprindere si fie trebuia sa cumparati baterii, fie sa renuntati la utilizarea computerului timp de cateva ore pentru a vi se incarca acumulatorii.

Ei bine, contextul fiind prezentat, voi trece la subiect: prima tastura care integreaza panouri foto-sensibile, mai exact Logitech K750. Se mai numeste si Logitech Wireless Solar Keyboard, tinand de prezentarea in engleza, si este prima tastura care se bazeaza pe tehnologia solara pentru a incarca niste acumulatori performanti.

Ideea nu este neaparat noua, cu totii stim ca energia solara este capabila sa propulseze orice, chiar si o tastatura. Logitech a perfectionat insa acest concept, integrand in partea de sus a tasturii doua panouri care raspund la fel de bine la lumina solara, cat si la cea artificiala, de la bec. Da, exact, exista doua surse posibile de incarcare. Ce-i drept, ar fi fost putin dubios sa stati cu tastatura pe pervaz ca sa profite de lumina soarelui.

Pe langa faptul ca tastatura se incarca aproape tot timpul, indiferent daca este pornita sau inchisa, cu ajutorul unui buton amplasat in partea din dreapta sus puteti vedea situatia acumulatorilor integrati. Compania a facut si o glumita sau, mai bine zis, doua: un Smiley Face 🙂 sau un Sad Face 🙁 pentru a indica daca stati foarte bine sau foarte prost la capitolul autonomie. Respectiva tasta, marcata sugestiv cu un soare, mai are insa si alta functie. In momentul in care aveti PC-ul pornit, daca ati instalat aplicatia Solar App de pe CD-ul care a venit cu tastura sau de pe site-ul oficial, puteti rula respectiva aplicatie.

La capitolul design, avem o tastatura subtire, cu 7,5 mm in cel mai gros punct, si foarte confortabila. Fiind atat de subtire, nu prea se justifica prezenta unui restpad, totusi cei de la Logitech au integrat doua picioruse pe spate pe care le puteti fixa in pozitia ridicat. Aspectul general este cel al unui produs compact, aproape dintr-o bucata, singurul element care infirma aceasta ipoteza fiind diferenta dintre materialele folosite pentru fata si spate. Spatele este dintr-un alb mat, fata este dintr-un negru acrilic – acelasi piano black, care fie ne incanta, fie ne streseaza ca asimileaza cu o viteza incredibila amprente.

In momentul in care incepi sa scrii foarte mult la computer, devine din ce in ce mai important un layout aerisit al tastaturii pentru a gresi mai putin, iar cei care scriu fara sa se uite la tastatura stiu exact la ce ma refer. Aici intra un shift si un backspace mare, un enter de dimensiuni generoase, cat doua randuri, ctrl-ul cat doua taste, iar in zona numpad-ului: enter-ul, insert-ul si plus-ul cat doua taste normale. Aceste elemente sunt constientizate si de Logitech in aproape toate tastaturile sale, K750 fiind inca un exemplu care confirma aceasta teorie, deci va fi o incantare pentru o utilizare intensa.

In ceea ce priveste tastele multimedia si scurtaturile catre functii comune din office si windows, K750 apeleaza la ideile intalnite in mod obisnuit la tasturile de laptop. Ca urmare, tastele functionale, de la F1 la F12, au doua functii, a doua fiind accesibila in combinatie cu tasta FN. Aceasta din urma este plasata la indemana, langa CTRL-ul din partea dreapta.

In definitiv, combinatia dintre o sursa de energie regenerabila, un layout bine gandit si o cursa potrivita a tastelor fac din K750 o combinatie perfecta pentru o viata lunga a tastaturii. Nu mai ramane decat sa puneti deoparte aproximativ 350 lei si sa cautati un punct de achizitie.

Nota Playtech pentru Logitech K750 este aproape maxima: 9,7. De ce nu 10? Ei, doar Nadia Comaneci a avut 10 pe linie :).


Citește și: