22 feb. 2011 | 13:29

Kinect pentru Windows in primavara

ACTUALITATE
Kinect pentru Windows in primavara

Chiar daca ne-am fi ascuns complet de tehnologie in ultimul an, sigur am vazut un film pe YouTube sau niste poze de la un prieten care infatisau multipla functionalitate ascunsa in spatele dispozitivului Kinect.

Respectivele clipuri erau insa create cu un efort teribil din partea unor persoane cu un volum deosebit de cunostinte in programare. Microsoft a analizat situatia si a luat o decizie. In mai putin de cateva luni va face disponibil, gratuit, SDK-ul necesar pentru a profita de toate functiile incluse in Kinect. SDK vine de la Software Development Kit si se traduce prin platforma necesara crearii de aplicatii care sa profite de tot ce are de oferit jucaria creata de Microsoft. Respectivul SDK va fi dovada unui efort comun dintre Interactive Entertainment Business si Microsoft Research (MSR).

Cu aceasta aplicatie, Microsoft sustine ca nimic nu va fi interzis in ceea ce priveste componentele Kinect-ului, de la tehnologia audio integrata in dispozitiv pana la senzorul Kinect, in sine. Ca scop final ala acestei practici, compania a anuntat ca are crearea de interfete naturale cu utilizatorii (NUI).


Sursa: Technet