25 oct. 2011 | 13:20

Kindle anunta un nou format de carti, din pacate compatibil doar cu Fire

ACTUALITATE
Kindle anunta un nou format de carti, din pacate compatibil doar cu Fire

amazons-new-e-book-format-brings-html5-support-to-your-kindle-l

Chiar daca  Amazon are toate sansele sa dea clasa concurentei multumita noului set de produse cu preturi competitive, se pare ca gigantul magazin de carti nu si-a jucat inca ultima carte.

Astfel, Amazon anunta Kindle Format 8, un noul format de carti ce va fi compatibil din prima zi cu noul Kindle Fire. Acesta evolueaza ideea clasicului format de documente care include doar text si poze, iar la scurt timp, acesta va fi portat si pe restul familiei de aparate Kindle.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Construit in jurul ideii de HTML 5, noul format de carti va fi perfect si pentru benzi desenate sau nuvele grafice datorita setului complex de unelte vizuale. Printre cele 150 de trasaturi noi ale formatului KF8, se numara unelte tabelare, layout-uri fixe, elemente grafice SVG si butoane interactive, printre multe altele. Daca va apucati de scris carti in HTML sau CSS pentru Kindle trebuie sa aveti in vedere faptul ca desi ideea nu este gresita, tagurile audio sau video nu sunt compatibile cu formatul.

Desi noile unelte de publicare aferente formatului descris mai sus, nu au inca o data de publicare pe site, avand in vedere acest volum de detalii provenit chiar din gura celor de la Amazon, nu vom astepta prea mult.