iPad 2 trece prin Jailbreak

iPad 2 trece prin Jailbreak

jail-wide-wm

Chiar daca a durat mai mult decat se asteptau cei mai multi utilizatori de portabile Apple, incepand de ieri noua versiune a popularului iPad poate fi ,,root-ata”.

In alta ordine de idei, orice posesor de iPad 2, cu acces la o retea de internet fara fir poate fara probleme sa-si instalezi Cydia pe dispozitiv, sa-si puna tot felul de aplicatii mai multe sau mai putin oficiale, sa-si aplice teme, sa-si particularizeze diferiti parametri de functionare si nu numai.

Daca ultimele versiuni de firmware lansate de Apple pentru cele mai recente terminale ale companiei puteau fi jailbreak-uite doar cu ajutorul unui cablu proprietar cu 30 pini, un PC sau Mac cu iTunes, Redsn0w si combinatii dubioase de apasat pe Home si Power, acum situatia s-a schimbat radical. Accesand www.jailbreakme.com de pe terminalul vostru cu iOS 4.3.x, indiferent daca vorbim de un iPod Touch, iPhone sau iPad, sunteti intampinat de o pagina parca rupta din AppStore. In momentul urmator nu trebuie decat sa facei un tap pe free, urmat de un tap pe install, si in cateva secunde aveti Cydia pe ecranul principal.

Rezultatul muncii unei echipe destul de numeroase, din care cei mai multi fac parte din iPhone Dev Team, Jailbreakme foloseste o vulnerabilitatea PDF pentru a prelua dreptul de administrator asupra terminalului dumneavoastra si pentru a instala Cydia.

Aceasta veste este cu atat mai importanta cu cat permite obtinerea controlului complet asupra unui dispozitiv Apple folosind o tehnologie creata de Adobe, dar care, precum Flash, inca include foarte multe vulnerabilitati bune de exploatat.

Citește și: