iOS 4.3 Beta lansat catre dezvoltatori [+VIDEO]

iOS 4.3 Beta lansat catre dezvoltatori [+VIDEO]

Varianta beta a firmware-ului 4.3 si a SDK-ului aferent a fost lansata ieri si este disponibila dezvoltatorilor pentru iPad, dar si iPhone sau iPod Touch.

Chiar daca marele castigator al acestei noi versiuni de firmware este iPad-ul, nici iPhone-ul nu a fost neglijat. Daca acum cateva zile eram incantati de optiunea HotSpot Mobil preinstalata pe iPhone-ul celor de la Verizon, in 4.3 veti putea si voi sa transformati iPhone-ul intr-un router, daca operatorul de la care v-ati cumparat terminalul va permite aceasta functie, desigur.

Numarul maxim de dispozitive care se pot conecta la internet prin WiFI utilizand conexiunea la internet 3G este limitat la 5.

iPad-ul, surprinzator pentru cei mai multi dintre noi, odata cu noul firmware, vine cu posibilitatea de a alege ce dorim sa faca switch-ul din lateral. Acesta avea la lansare functia de blocare a rotirii automate a dispozitivului, iar odata cu 4.2 a devenit un buton de activare a modului Silent.

Daca sunteti posesor si al unui Apple TV, noul SDK va permite dezvoltatorilor sa integreze functionalitate AirPlay in orice aplicatie. Astfel veti putea avea un film in VLC Player pe iPad sau iPhone 4 si printr-o simpla atingere de buton sa vizionati filmul pe TV.

Posesorii de iPad se vor bucura cu aceasta noua versiune si de suport pentru gesturi cu patru sau cinci degete. Daca vreti sa ridicati bara de multitasking cu aplicatiile care ruleaza in fundal trebuie sa dati cu cinci degete pe ecran de jos in sus, iar daca vreti sa schimbati intre aplicatii puteti „sterge” cu patru degete din stanga in dreapta si din dreapta in stanga. Daca nu va mai incanta functia butonului Home, puteti in orice moment sa va intoarceti la ecranul principal cu un gest de pinch cu cinci degete, pe orice aplicatie.