Iomega lanseaza hard disk extern pentru Mac

Iomega lanseaza hard disk extern pentru Mac

Cu un pret de aproximativ 240$ pentru 2TB de spatiu de stocare si un design extrem de potrivit in combinatie cu liniile celor de la Apple, noul Mac Companion de la Iomega vine preformatat HFS+ pentru utilizare direct din cutie.

Pe langa accentele metalice din combinatia de alb si negru din carcasa, noua solutie de stocare integreaza conectica pe o parte, iar pe partea opusa, anunta in permanenta ce procent din spatiul disponibil este ocupat folosind 4 leduri. Legat de conectica, pe langa un USB pe lateral dreapta, aceasta unitate integreaza alte doua porturi USB 2.0 pe spate, care functioneaza ca un HUB pentru sincronizat sau incarcat periferice. Pentru cei care prefera FireWire, pe spate sunt incluse si doua porturi FireWire 800.

In ceea ce priveste performanta, in testele celor de la Engadget, pe USB 2.0 a fost o medie de 35 MB/s la transfer iar pe FireWire aceasta cifra a crescut la 60 MB/s. In ceea ce priveste cel de-al treilea port USB de pe lateral merita retinut ca indiferent daca dispozitiviul este legat un sistem, respectivul port face o treaba foarte buna din a va incarca iPad-ul sau iPhone-ul.

Tinand cont de plusul de functionalitate, pe langa cei 2 TB extrem de incapatori pentru foarte multe scenarii de utilizare, Mac Companion aproape ca isi justifica diferenta de pret fata de un hard disk extern obisnuit.