Internet Explorer nu mai e „seful detasat al gastii” – scade sub 50%

Internet Explorer nu mai e seful detasat al gastii - scade sub 50%

combined-share-thumb-640xauto-27267

In luna octombrie a acestui an, s-au petrecut pentru prima oara cateva lucruri care vor intra in istorie in ceea ce priveste navigatul pe internet, sau mai degraba modul in care navigam pe internet. Incercand sa surprinda intr-un mod cat mai prietenos aceste schimbari cei de la ArsTechnica au facut un set de grafice extrem de prietenoase.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

De mai mult de 10 ani, Internet Explorer a fost mijlocul preferat de navigat pe internet al intregului mapamond, aici intrand atat trafic de pe dispozitive portabile precum tablete sau smartphone-uri. Peste 50% din tot traficul online se desfasura folosind browserul preinstalat de sistemul de operare Windows. In octombrie 2011, procentul a fost de 49,59%.

desktop-share

Avand in vedere insa ca traficul online de pe sisteme desktop sau notebook inca reprezinta 94% din tot traficul online, daca ne rezumam la o statistica care sa surprinda doar acest tip de trafic procentul este de 52,63%. Fata de septembrie 2011, a fost inregistrata o scadere substantiala de 1,76%, insa nu a scazut sub 50%.

Pentru prima oara in istorie browserul celor de la Microsoft a atins suprematia in anii 1998-1999. In 2004, procentul de 94% a fost zdrobitor pentru concurenta, dar in ultimii 7 ani market share-ul s-a dus exclusiv in jos.

Firefox stagneaza dupa o crestere de mai multi ani, Chrome profita de toti utilizatorii care pleaca frustrati de la navigatul pe internet cu IE iar pe locurile 3 si 4, Safari este in creste cu 0,41% in timp ce Opera a scazut cu inca 0,11%, atingand 1,56% din piata.

mobile-share

Pe partea de mobile, chiar daca vanzarile de terminale cu Android le-au depasit pe cele cu iOS, terminale Apple detin detasat suprematia cand vine vorba de navigatul pe internet, cu 62,7%. Daca aruncam o privire de ansamblu asupra pietei, in conditiile in care doar 5,5% din navigatul pe internet se petrece pe tablete si smartphone-uri, schimbari aici sunt mult mai radicale de la o luna la alta.

Mobile Safari a crescut cu 6,58% in ultima luna, Android browser a scazut cu 2,91% pana la 13,12%, iar Symbian, BlackBerry si Opera Mini au inregistrat scaderi in ordine: cu 2,15% la 2,55%; cu 0,64% la 2,04%; cu cu 0,27% la 18,65%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: