Internautii europeni sunt multi, iar pana in 2015 vor fi si mai multi

Internautii europeni sunt multi, iar pana in 2015 vor fi si mai multi

Utilizare internet, internet

De la un nivel de 65% al utilizarii internetului, cat este acum in Europa, pana in 2015 se vizeaza o pondere de 75% din populatia europeana. Acesta este targetul autoimpus al UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

La partea de comert online, inca nu a fost atins nivelul de mijloc, momentan 40% din cetatenii europeni facand achizitii pe internet. Oricum, este un nivel bun.

In ceea ce priveste tarifele de roaming, s-au inregistrat progrese insuficiente. Acestea au scazut cu 1,5 centi in 2010, dar sunt inca de trei ori mai scumpe decat convorbirile nationale. Tinta este de a egaliza tarifele interne cu cele de roaming.

Nici la capitolul prezenta online a IMM-urilor Europa nu sta foarte bine. 26% dintre IMM-uri fac achizitii online, dar numai 13% vand online, cresterea in 2010 fiind de numai 2%.

De asemenea, sunt vizate investitii publice de 11 miliarde euro in 2020 in cercetare-dezvoltare IT&C. Avand in vedere cheltuielile facute de autoritatile publice de sub 5,7 miliarde euro in 2010, este necesara o crestere anuala de 6% pentru a atinge targetul pentru 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: