Internautii europeni sunt multi, iar pana in 2015 vor fi si mai multi

, 21 Iun, 13:52

Utilizare internet, internet

De la un nivel de 65% al utilizarii internetului, cat este acum in Europa, pana in 2015 se vizeaza o pondere de 75% din populatia europeana. Acesta este targetul autoimpus al UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

La partea de comert online, inca nu a fost atins nivelul de mijloc, momentan 40% din cetatenii europeni facand achizitii pe internet. Oricum, este un nivel bun.

In ceea ce priveste tarifele de roaming, s-au inregistrat progrese insuficiente. Acestea au scazut cu 1,5 centi in 2010, dar sunt inca de trei ori mai scumpe decat convorbirile nationale. Tinta este de a egaliza tarifele interne cu cele de roaming.

Nici la capitolul prezenta online a IMM-urilor Europa nu sta foarte bine. 26% dintre IMM-uri fac achizitii online, dar numai 13% vand online, cresterea in 2010 fiind de numai 2%.

De asemenea, sunt vizate investitii publice de 11 miliarde euro in 2020 in cercetare-dezvoltare IT&C. Avand in vedere cheltuielile facute de autoritatile publice de sub 5,7 miliarde euro in 2010, este necesara o crestere anuala de 6% pentru a atinge targetul pentru 2020.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail