Intel Medfield a ajuns in primele teste. Surprize?

Intel Medfield a ajuns in primele teste. Surprize?

Intel a finalizat cea dintai platforma de referinta pentru prima sa solutie integrata pentru terminale mobile si tablete, Medfield, iar teste facute cu acesta deja au aparut, dupa cum semnalizeaza mobile-news.ro. Produsul, ale carui rezultate partiale au aparut online, a fost integrat de data aceasta intr-o tableta si, daca o parte a impresiilor initiale sunt satisfacatoare, altele sunt mai putin placute. Sa vedem!

INTEL Medfield, Medfield, INTEL tablet

Conform datelor publicate de VR-Zone, integrarea Medfield ar oferi o putere mai mare decat celelalte produse ale actualei generatii de chipuri integrate in telefoanele mobile. Astfel, in Caffeinemark 3, procesorul Medfield tactat la 1,6GHz a obtinut un scor de 10.500 de punct, depasind Samsung Exynos 4210 (8500 puncte), Qualcomm MSM8260 (8000 puncte) si NVIDIA Tegra 2 (7500 puncte).

La capitolul performanta, se pare ca sta bine, iar lucrurile cel probabil se vor schimba tot in bine. Totusi, o problema este in ceea ce priveste consumul energetic. In mod idle, acesta atinge 2,6W, iar in timpul redarii video ajunge la 3,6W. Intel tinteste insa o reducere a nivelului de consum la 2W, respectiv 3W, ceea ce nu ar fi rau.

Pe de alta parte, concluziile trase pe baza unui singur test nu sunt oneste. Medfield este inca departe de finalizare, asa ca asteptam nerabdatori optimizarile.

Pana la lansarea Medfield mai sunt cel putin sase luni, atrage atentia mobile-news.ro.