Intel i7 Extreme Edition s-a reactualizat

Intel i7 Extreme Edition s-a reactualizat

Chiar daca nu sunteti un entuziast la capitolul hardware, cu siguranta ati auzit de un procesor lansat in urma cu aproximativ un an care se numea Core i7 980X. La momentul respectiv, era cel mai performant procesor de pe intregul mapamond. Acest titlu si l-a mentinut pana ieri, moment in care Intel a decis ca distanta dintre cel mai puternic hexacore de la Intel pana la cel mai puternic hexacore de la AMD la capitolul performanta era prea mica.

Astfel a aparut pe piata un nou procesor Extreme Edition, pe care cel mai probabil nu il veti vedea „in carne si oase” niciodata din cauza pretului. Daca in Statele Unite pretul unui Core i7 990X este 999 dolari, avem toate sansele ca acesta sa se transforme in euro si sa se reflecte intr-un fabulos 4.300 lei pentru un procesor.

Va intrebati probabil cu ce vine acest procesor, iar raspunsul este cel putin impresionant. Frecventa de lucru implicita este de 3,46 GHz, iar in momentul in care Turbo Boost intra in functiune acesta va atinge 3,73 GHz. Ati citit bine, 3,73 GHz frecventa de lucru din fabrica pentru un procesor cu 6 core-uri individuale. La capitolul memorie cache, veti beneficia de un fabulos 12 MB L3 si de suportul pentru lucru cu 3 canale de memorie DDR3.

Merita insa oare afirmatia „am cel mai puternic procesor de pe planeta” atatia bani?


Sursa: Tom’s Hardware

Citește și: