Intel face greseli – probleme hardware cu P67

Intel face greseli - probleme hardware cu P67


Intel a lansat un comunicat de presa in care anunta un defect fizic in arhitectura chipsetului integrat in placile de baza cu P67. Afirmatia este in general folosita pentru a descrie problema, insa multe dintre chipseturile Cougar Point par a avea chiar o problema fizica la porturile SATA.

Aparent, produsele afectate pot suferi in timp scaderi semnificative de performanta in ceea ce priveste transferul de date de pe unitati optice sau hard disk-uri conectate pe SATA. Chiar daca problema este intalnita la cele mai recente chipseturi lansate de Intel, care functioneaza in tandem cu procesoarele din familia Sandy Bridge, Intel sustine ca a inceput deja productia unui nou chipset care trebuie sa ajunga cat mai repede in placile de baza ale utilizatorilor finali. Compania a dat asigurari ca noua serie de procesoare Intel Core nu prezinta nici un fel problema.

Oricum, noile chipseturi vor ajunge la consumatori catre sfarsitul lunii februarie, iar problema va fi complet rezolvata pana la sfarsitul lui aprilie. Pentru a va face o parere in legatura cu amplitudinea acestei probleme, care a inceput cu chipseturile vandute dupa 9 ianuarie, Intel aproximeaza un impact de aproximativ 300 milioane de dolari asupra profitului din urmatoarea perioada.


Citește și: