Intel colaboreaza cu Micron pentru primul flash chip NAND de 128 gigabiti

Intel colaboreaza cu Micron pentru primul flash chip NAND de 128 gigabiti

intel-micron

In urma unei colaborari de lunga durata intre Intel si Micron, cei doi au dat presei un comunicat care anunta primul chip flash NAND de 128 Gb. Chip-ul a fost produs sub brandul comun rezultat din colaborarea ce poarte numele de IM Flash Technology.

Respectivul chip este mai mic decat varful unui deget, ca tehnologie de fabricatie foloseste ,,inca nu foarte comunul” 20 nanometri, iar la capitolul performanta vorbim de un maxim de 333 mega transferuri simultane. Un alt avantaj este dat de posibilitatea construirii de solutii de stocare ce implica stivuirea unul peste altul a pana la 8 astfel de chip-uri de memorie.

Fata de vechile chip-uri, acest nou design foloseste o arhitectura planara complet diferita, ce permite celulelor individuale de memorie, fizic, sa fie mult mai mici decat pana acum. Pe partea de productie,  utilizarea dielectricilor High K metal gate reprezinta un concept relativ nou care permite miniaturizarea si mai exagerata a componentelor micro electronice.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

In ceea ce priveste transpunerea noilor chip-uri direct din viitor in mainile utilizatorilor obisnuiti, aceasta procedura va mai trebui sa astepte pana in prima jumatate a lui 2012.

Citește și: