Incredibil: SONY mai si pierde batalii

Incredibil: SONY mai si pierde batalii

Dupa ce a castigat un numar de procese importriva hacker-ilor care s-au ocupat cu jailbreak, PS3-ul SONY a inceput sa aiba probleme foarte mari in Europa.

In urma unui proces intentat de LG in cadrul Curtii Supreme de la Haga, SONY a primit cea mai importanta lovitura in ceea ce priveste vanzarile catre utilizatorii finali.

Ca urmare, chiar daca procesul nu s-a incheiat, iar LG nu este declarat castigator, toate dispozitivele Play Station 3 care vor ajunge cu orice mijloc de transport in Europa, fie pe apa, fie pe cai aeriene, vor fi confiscate la vama. Indiferent daca vorbim de portul din Amsterdam sau aeroportul din Munchen, toate PS3-urile care le ajung in mana vor fi confiscate. Ca sa va faceti o idee de amploare, cateva zecii de mii de bucati au fost deja confiscate in Olanda pe parcusul saptamanii trecute.

La nivelul intregii Europe, Sony livra aproximativ 100.000 de bucati pe saptamana, iar acum aceasta cifra a atins brusc 0. Tinand cont ca nu exista un termen foarte bine definit in ceea ce priveste incheierea acestei situatii si ca magazinele de obicei tin stocuri pentru maxim 2-3 saptamani, exista toate sansele ca PlayStation 3-ul sa dispara complet de pe rafturile tuturor magazinelor de orice fel.

Totul a inceput de la o disputa legata de utilizarea tehnologiilor implicate in redarea discurilor de tip Blu-ray peste care LG se anunta ca fiind proprietar.

Insa exista si reversul: daca Sony castiga procesul, are toate sansele sa primeasca o suma aferenta fiecarui PS3 vandut vreodata. Ca exemplu, de la lansarea sa in 2007, doar in Anglia s-au vandut 3 milioane. Ramane sa vedem ce urmeaza si va anuntam, la randul nostru.


Sursa: Guardian

Citește și: