Inca un pas in viitorul 3D fara ochelari: Fraunhofer STAN

, 16 Sep, 10:00

md09fo1g3-d-fernsehen-ohne-brilletcm63-94278

Chiar daca nu vi se pare extrem de atractiv ansamblul de camere de mai sus, cei de la Fraunhofer se pare ca au gandit o chestie extrem de interesanta in ceea ce priveste viitorul continutului 3D fara ochelari.

Sub numele de STAN – Stereoscopic Analyzer, echipa de dezvoltare din spatele proiectului, in urma unei analize atente a pietei, si-a dat seama ca 3D-ul fara ochelari nu genereaza o experienta atractiva din cauza lipsei de informatie care ar trebui integrate in clipul sau filmul respectiv.

Practic, din cauza faptului ca pentru 3D sunt suficiente 2 lentile pentru a inregistra informatia de adancime, de cele mai multe ori iluzia de 3D, in cazul unui TV sau notebook fara ochelari, se pierde in momentul in care misti capul. Nu de alta, dar nu iti poate oferi si o alta perspectiva asupra aceluiasi continut pentru ati genera o experienta mai interactiva.

In alta ordine de idei, mai multe camere pe care sa le poti sincroniza si sa filmeze simultan genereaza costuri exagerate. STAN, in schimb, foloseste un ansamblu de 4 camere interconectate care surprind in orice moment unghiuri diferite ale unui eveniment. In acelasi timp, continutul comun de pe cele 4 camere este detectat si in timp real agregat pentru a generea continutul video 3D.

In definitiv, utilizarea simultana a 4 camere se reflecta in mai multe unghiuri de vizionare si mai multa informatie de adancime. Nu mai ramane decat proiectul celor de la Fraunhofer sa fie bagat in seama de un studio de productie sau un post de televiziune.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Scurtu Sorin Izvoraş

Viitorul 3D este scris de mine.
Înca din 1995, fara falsa modestie, pot spune ca am gasit calea naturala,fenomenologica, pentru a obtine imagini 3D, de pe un televizor normal ,fără intermediari(ochelari) sau alte tehnicizări pretenţioase şi f.scumpe.

Domnu’ SCURTU
Fapte, nu vorbe!
Ca multi s-au laudat de-alungul vremii cu motorul cu apa, calatoria in timp, medicamentul care vindeca cancerul, fuziunea atomica la temperatura camerei, deplasarea prin levitatie…DAR NU ESTE NIMIC IN REALITATE DIN TOATE ASTEA.
Doar vorbe…

mda si tu cine esti mah einstein? tu te auzi macar ce tampenii spui? Daca tu ai „scris viitorul 3D” atunci si eu am inventat masina timpului 😉

scurtu sorin izvoras

Prea stimatilor necredinciosi Nik si Viorel. De ce oare sunteti in acelasi ritm cu cei ce nu sunt nici macar curiosi de ceea ce ar putea insemna aceasta TV3D.
Din cauza unora ca Dvs. au avut de suferit atatia altii.
Ceea ce am afirmat eu poate fi dovedit, atit teoretic , cit si practic.
Va veni timpul cind veti spune poate-Ala nu a mintit!
Daca insa voi intilni ,asa cum am intilnit pe multi pina acum, oameni la fel de neincrezatori, poate ca ……
Daca insa credeti ca cel ce a descoperit ,realizat aceasta Tv poate fi asemuit cu Einstein, eu nu pot decit sa ma bucur, mai ales ca ma pot „lauda”si cu alte realizari, ciudate cel putin prin efecte, urmari teoretice si practice.
Si ca sa fie treaba si mai ciudata, aflati ca meseria mea de baza este aceea de muzician, instrumentist si compozitor.
Mai bine ati incerca sa ajutati prin propriile puteri asemenea realizari,realizatori si realizari, decit sa puneti bete in roate aprioric.
Cu stima pentru interesul acordat
Scurtu

Scurtu Sorin Izvoraş

Scuze pentru revenire. Apropo de medicamente, la OSIM in acest moment am depus cerere de brevet pentru un medicament ce, afirm eu, va revolutiona teoretic si practic ceea ce se stie si face in domeniul reumatismului, precum si o apa de gura, ce este cunoscuta in alte forme, insa ce de asemenea teoretic si practic revolutioneaza gindirea despre cavitatea bucala- gingii, dinti etc.
Cele circa 40 de compozitii muzicale, fara falsa modestie, sunt apreciate de specialisti in domeniu si pote cu timpul si de melomani adevarati.
Tot ceea ce am prezentat pina acum nu-mi apartine mie ca persoana ci celor ce le este dedicat, iar realizatorul lor- intuitia, se datoreaza si se confunda cu DIVINITATEA.
Acelasi Scurtu

Scurtu Sorin Izvoraş

Unde sunteti D-lor Nik si Viorel?!Va astept cu nerabdare comentariile la cele afirmate de mine.
Poate nu am fost eu destul de clar sau Dvs. destul de receptivi. Totul se poate rezolva prin discutii deschise, la obiect.
Cu aceeasi stima pentru curiozitatea dvs.
Scurtu

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail