Inca o zi, inca o tehnologie – QDEFTM

Inca o zi, inca o tehnologie - QDEFTM

Nanosys, o companie construita in jurul nano tehnologiei, a brevetat in aceste zile un nou tip de film intitulat Quantum Dot Enhancement. Chiar daca aparent tehnologia cuantica este foarte mediatizata de mult timp, abia acum aceasta a fost asociata cu panouri LCD.

Noul tip de pelicula optica integrat in combinatie cu un panou LCD poate oferi privitorului pana la 60% din toate culorile vizibile ochiului uman, cel putin asa sta scris in comunicatul de presa lansat de companie. Daca va intrebati ce inseamna acest procent in comparatie cu tehnologiile actuale, este suficient sa stiti ca un panoul obisnuit ofera intre 20 si 25% din repertoriul de culori vizibile unui utilizator obisnuit.

Nanosys

Pentru a crea un QDEFTM (Quantum Dot Enhancement Film), inginerii de la Nanosys au suspendat un ansamblu de puncte quantice in interiorul unei pelicule optice aplicata ulterior pe un LED de culoare albastra. Efectul respectivului LED este excitarea nano cristalelor si are ca rezultat atat o gama de culori extrem de bogata, cat si un alb foarte curat si stralucitor.

Un al avantaj al acestei tehnologii, unul extrem de la moda in ultima perioada, este consumul redus de energie, mult mai redus decat in cazul panourilor LED clasice.

Desi nu este bine definit un moment in care respectiva tehnologie va fi incorporata in panouri pentru utilizatorii obisnuiti, Nanosys a anuntat ca panourile cu QDEFTM sunt gata de productie. Singurul lucru care lipseste este o colaborare cu cei de la LG sau Samsung pentru a pune aceasta tehnologie la lucru prin productie in masa.


Sursa: Engadget

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: