In India se va lansa o tableta cu… 35 de dolari

, 19 Iun, 17:05

Chiar daca proiectul a fost initiat in urma cu mai bine de doi ani, iar la inceput era vorba de un laptop, nu de o tableta, si de 10 dolari, nu de 35, la sfarsitul lunii dispozitivul subventionat de stat va ajunge la utilizatori.

Cu numele de cod Sakshat, proiectul a fost conceput ca o replica la un notebook de 100$ creat de MIT, in acest caz fiind insa produs de HCL Technologies si avand preinstalata o versiune optimizata de Linux.

La capitolul specificatii, chiar daca mai sunt cateva necunoscute de completat, tableta cu ecran sensibil la atinge de 7 inci va veni cu tastatura, WiFi, port USB, un spatiu de stocare de 32GB si 2GB RAM.  Pe partea de software nu vor lispi Open Office, SciLab, un browser de internet, o aplicatie pentru video conferinta sau pentru redare de continut multimedia.

In prima etapa, 10.000 de astfel de tablete vor fi livrate pana la sfarsitul lunii catre institutul de tehnologie Rajashtan, iar pe parcursul urmatoarelor patru luni se preconizeaza ca 90.000 de unitati sa fie vandute. Chiar daca momentan respectivul dispozitiv este deja subventionat intr-un anumit procent, daca totul merge bine se anunta reduceri de pana la 50% fata de pretul de productie – 2200 rupii.

Sakshat, indian tablet

Sursa: Times of India

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail