Ice Cream Sandwich prezice ca ne intoarcem la stylus-uri

Ice Cream Sandwich prezice ca ne intoarcem la stylus-uri

samsung_galaxy_note_details_sg_7-580x489In SDK-ul de la Android 4.0 – Ice Cream Sandwich, baietii de la Slash Gear, fara un efort prea mare, au gasit referinte clare in suportul pentru actiuni realizate cu ajutorul unui stylus.

Desi dispozitive precum Samsung Galaxy Note si HTC Flyer deja se lauda cu implementari extrem de eficiente de interactiune atat cu stylus, cat si cu degetele, Google sustine ca ar fi gasit reteta perfecta, fapt pe care il si demonstreaza intr-o aplicate pentru desen intitulata TouchPaint.

Daca vreti sa cititi printre randuri, noul SDK, in capitolul intitulat „Stylus input, buton support si hover events”, cuprinde:

„Android 4.0 include suport complet pentru evenimentele generate cu un stylus, inclusiv grade de presiune si evenimente realizate prin miscarea stylusului”.

Pentru a ajuta aplicatiile sa faca diferenta dintre evenimentele de tip miscare provenite din surse diferite, platforma incorporeaza unelte diferite pentru stylus, deget, mouse sau guma de sters. Pentru a profita de inputul provenit de la dispozitivele cu mai multe butoane, platforma acum face diferenta intre click stanga, click dreapta sau click cu un alt buton, cat si intre simplele butoane de back si forward in browser. Inclusiv miscarea cursorului deasupra unui buton poate fi perceputa ca un eveniment, pentru o navigatie mai facila si un grad sporit de accesibilitate.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Dezvoltatorii pot crea aplicatii folosind aceste noi metode de input cu scopul de a adauga moduri mai ample de interactiune in app. Cateva exemple ar fi desenul de precizie, traducere precisa a gesturilor, scrisul de mana, recunoasterea formelor, suport imbunatatit pentru lucrul cu mouse-ul si altele.

Citește și: