HP nu vrea sa tina WebOS doar pentru el

HP nu vrea sa tina WebOS doar pentru el
18:14 30.06.2011

hptouchpad-1306099477

CEO-ul HP, cel mai mare producator la ora actuala de computere personale din lume, afirma zilele trecute pentru Bloomberg ca chiar daca mai e putin pana la lansarea propriei tablete cu WebOS, in care are mare incredere ca va fi un succes, sistemul de operare preinstalat poate fi facut oricand disponibil altor producatori pentru propriile dispozitive.

Astfel, indiferent daca e vorba de Samsung sau ASUS, daca suma de bani e potrivita pentru licentiere, oricand acestia din urma pot crea dispozitive cu WebOS. Mai ales in ceea ce-i priveste pe cei de la Samsung, surse din interiorul companiei anunta ca sunt deschisi la optiuni cand vine vorba de un Galaxy Tab cu WebOS.

Jon Rubinstein, fostul CEO Palm, actualul director responsabil de WebOS, a afirmat in ceea ce priveste sistemul de operare ca, desi compania din care face parte este deschisa la licentierea produselor sale software, HP nu este interesata ca WebOS sa fie ultimul la coada intr-o companie al carei focus principal este dat de Windows Phone sau Android, cand vine vorba de dispozitive portabile. Altfel spus, daca cineva are banii si doreste sa investeasca in WebOS, si sa-l duca mai departe in propriile produse, HP colaboareaza cu acel cineva, daca se vrea doar intregirea portofoliului cu inca un sistem portabil de smartphone-uri si tablete, compania nu e foarte incantata de optiune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI