HP nu mai are nevoie de WebOS-isti

HP nu mai are nevoie de WebOS-isti

touchpadHP incepe sa inchida portile diviziei WebOS, iar cu aceasta decizie vin si concedierile.

Surse apropiate HP, sub anonimat, le-au comunicat celor de la AllThingsD ca nu mai putin de 525 de angajati isi vor pierde locul de munca in urma acestui val de concedieri care a inceput de luni.

Intrebat de acest subiect, un purtator de cuvant al companiei a declarat: „Cum a fost dat publicitatii pe 18 octombrie al acestui an, HP va intrerupe dezvoltarea de dispozitive cu WebOS incepand cu cel de al patrulea trimestru al acestui an fiscal – 2011, care se incheie pe 31 octombrie 2011. Printre altele, aceasta decizie se reflecta in reduceri de personal in divizia WebOS GBU (General Business Unit). Actiunile de azi fac parte din aceasta initiativa. Pe parcursul acestei perioade, ne vom mentine angajamentul catre clientii posesori de dispozitive cu WebOS si vom lucra pentru a fi siguri ca linia de asistenta si serviciul de reparatii pentru clienti nu vor fi afectate in nici un fel.”

Pentru a arunca un fitil celor care inca mai cred in WebOS, in acelasi comunicat HP a anuntat ca exploreaza optiuni pentru monetizarea software-ului WebOS.