08 dec. 2011 | 23:10

HP Brand Store, laudat pentru vanzari la un an

ACTUALITATE
HP Brand Store, laudat pentru vanzari la un an

Altex HPMagazinul a fost deschis anul trecut, prin parteneriat cu HP-Altex, ca primul concept store HP din Europa. La un an de la lansare, “micul baby”, cum l-a numit Dan Ostahie, presedinte Altex, a adus rezultate peste asteptari.

Ce inseamna acest lucru? Vanzari de 800.000 de dolari, cu profit de vreo 2%. Profitul este destul de mic, ar spune unii, insa luand in calcul durata de activitate, de un an, dar si conditiile economice, as zice ca e o un rezultat cuminte. Oricum, trebuie tinut cont de publicul care intra de regula in acest concept store, de regula doritor si pregatit pentru produse high-end, dupa cum spun oficialii.

Pe de alta parte, Eric Lallier, manager in cadrul HP Europa de Sud-Est, a subliniat faptul ca in Romania vanzarile IT au avut o crestere, chiar si in perioada de criza. Voi ce produse IT v-ati cumparat in ultimul an?

Dar de sarbatori? Va faceti vreun cadou din gama IT? Retailerii asteapta perioada aceasta ca pe painea calda, pentru ca este de departe cea mai profitabila din an. Altex estimeaza ca luna decembrie ii va aduce aproape 20% din totalul veniturilor de anul acesta.