HP anunta un nou inceput pentru PC-uri

, 01 Sep, 11:00

hp-promotes-40-billion-pc-business-spin-off-with-new-series-o

Chiar daca afirmatia respectiva s-ar putea sa fi intrat in umbra datorita lichidarii dispozitivelor cu WebOS, CEO-ul Leo Apotheker prezicea impartirea HP cam in aceeasi perioada. Faptul ca HP este pe primul loc global ca producator de PC-uri nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni, intrucat detine acest titlu de cativa ani buni. Pentru conducatorul companiei insa, asta nu este suficient. Acesta vrea sa o ia de la 0, intr-un fel sau altul.

Intr-o campanie publicitara anuntata pe unul din site-urile companiei intitulat The Next Bench Blog, pe langa realizarile companiei este trecut in revista si maretul plan. Acesta graviteaza in jurul ideii de a separa afacerea care tine de productia de PC-uri intr-o companie separata, numita HP PC.

Astfel, chiar daca cei peste 70 de ani de istorie pe care HP ii are in spate lucrand in principal in domeniul sistemelor desktop si portabile nu sunt o mostenire neglijabila, cu aceasta investitie de aproximativ 40 miliarde de dolari compania lui Apotheker vrea sa demonstreze increderea in PC-uri.

,,Milioane de oameni din toata lumea urmeaza sa experimenteze puterea computerelor personale. Noi vedem un viitor in care acestia vor putea sa detina un PC pentru prima oara, oferindu-le astfel sansa sa invete mai mult, sa creeze mai mult, sa produca mai mult iar PC-ul sa le ridice calitatea vietii – lucruri care pur si simplu nu pot fi facute pe alte tipuri de dispozitive”

Sa fie oare asa? Sa nu fie oare PC-ul un dispozitiv in declin, iar investitia intr-o noua divizie care sa se ocupe exclusiv de astfel acesta total neinspirata?

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail